Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Augusztus 29. 17:06, kedd | Belföld
Forrás: mti

10 milliós bírságot kapott az egyik műszaki áruházlánc

10 milliós bírságot kapott az egyik műszaki áruházlánc

Megtévesztő és hiányos reklámok miatt 10 millió forintra bírságolta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Média Marktot.

A versenyhivatal keddi tájékoztatása szerint a Media Markt Saturn Holding Magyarország Kft. 2015-ös bronz hétvégi promócióját ítélték jogsértőnek.

A GVH megállapította, hogy a Media Markt tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, mert rádióreklámjaiban megtévesztő tájékoztatást nyújtott a promóció részleteiről, a hirdetettekkel ellentétben ugyanis az akció nem minden 20 ezer forint feletti vásárlásra vonatkozott. Elhallgatta a promóció korlátait, például azt, hogy az úgynevezett szórólapos termékre vagy webáruházas vásárláskor nem érvényes az akció.

A közlemény szerint a versenyhivatal a bírság kiszabásakor a vonatkozó bevételekből indult ki.

A GVH gyakorlata értelmében a kifejezetten minden vásárlásra, termékre ígért akciók, kedvezmények megtévesztők, ha a promóció nem terjed ki mindegyikre.

Enyhítő körülményként értékelték a vállalkozásnak azokat a törekvéseit, amelyek nincsenek ugyan közvetlen összefüggésben a vizsgált kereskedelmi gyakorlattal, de jelentős fogyasztóbarát intézkedéseknek minősülnek, és a jogsértő kereskedelmi gyakorlat megelőzését segítik.

A Media Markt az MTI megkeresésére közölte: honlapján és áruházaiban megadott minden szükséges tájékoztatást a kifogásolt kampányról. Az egyéb kommunikációs felületeken nem szándékosan elkövetett hibákat elismerte, és mindent megtett annak érdekében, hogy még a kampány alatt kijavítsa azokat. Hangsúlyozták továbbá: a bronzhétvégén a cégcsoport közel 88 millió forint értékben adott vásárlóinak visszatérítést MediaMarkt ajándékkártyán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket

2024. Szeptember 19. 15:28, csütörtök | Belföld

Árvíz - OVF: megkezdődött a Duna tetőzése a Szigetköznél