Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. November 29. 14:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A reggeli nassolás is káros

A reggeli nassolás is káros

A legfrissebb kutatások szerint ha valaki fogyni szeretne, akkor a közhiedelemmel ellentétben reggel és a délelőtti órákban sem nassolhat. Ez a kis 'bűnözés' is visszavetheti ugyanis a fölösleges kilók hatékony leadását.

A tudósok olyan nők nassolási szokásait vizsgálták, akik részt vettek egy fogyókúrás tanulmányban. Az eredmények szerint azok, akik reggel vagy délelőtt nassoltak, egy év alatt testsúlyuk 7 százalékától szabadultak meg, míg azok, akik lemondtak erről a kis 'bűnről' is, elérték az évi 11 százalékot - írja a Journal of the American Dietetic Association.

A szakemberek szerint egyébként a nassolás egy nagyon rossz szokás, illetve annak a jele is lehet, hogy nem eszünk annyit, hogy valóban jóllakjunk, így a szervezetünknek két étkezés között utánpótlásra van szüksége. A gond csak az, hogy így a szükségesnél több kalória jut a szervezetünkbe, ami hízáshoz vezet.

A problémára megoldást jelenthet, ha a főétkezéseket megpróbáljuk úgy összeállítani, hogy elegendőek legyenek a következő étkezésig, illetve az is, ha nassolás gyanánt zöldségeket, gyümölcsöket vágunk apró darabokra, és rágcsálunk el - ezzel hozzájárulhatunk az egészségesebb életmód kialakításához is.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: nassolás, tudósok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket