Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. November 18. 06:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - ilusztráció: pixabay

A rendőröket is veszélybe sodorta az ittas sofőr

A rendőröket is veszélybe sodorta az ittas sofőr

Figyelmen kívül hagyta a kijárási korlátozást egy ittas sofőr, és rendőröket is veszélybe sodort november 7-én hajnalban.

Közúti veszélyeztetés, ittas állapotban elkövetett járművezetés és hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt három év börtönre ítélték és öt évre eltiltották a járművezetéstől - tájékoztatta a Mezőkövesdi Járásbíróság kedden az MTI-t.

A férfi ittasan, érvényes jogosítvány nélkül, a kijárási korlátozást figyelmen kívül hagyva közlekedett autójával Mezőkövesden.

A rendőrök megkülönböztető fényjelzéssel nem tudták megállítani, ezért követték, majd a baloldali forgalmi sávban a kocsija mellé hajtottak. A sofőr ekkor sem állt meg, hanem nagy sebességgel balra, a rendőrök felé kormányozta gépkocsiját. A rendőrök az ütközését csak hirtelen fékezéssel tudták elkerülni, és autójukkal az útpadkára hajtottak. A vádlottat végül egy közeli településen fogták el.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosbításért, a vádlott enyhítésért fellebbezett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket