Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Június 11. 11:25, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Csak az egyharmaduk megbízható a használtautó-kereskedéseknek

Csak az egyharmaduk megbízható a használtautó-kereskedéseknek

Az elmúlt egy évben vizsgált több mint 800 autókereskedésből mintegy 400 felelt meg az autókínálaton, a céges háttéren,

illetve a vásárlói visszajelzéseken alapuló kritériumrendszernek az ország első ellenőrzött használtautó-piacterén, a JóAutók.hu oldalon, ezért a portál becslése szerint a teljes piacon a mintegy 3000 működő autókereskedésből csupán 800-1000 tud eleget tenni a megbízhatósági feltételeknek - közölte az oldal hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a JóAutók.hu, amely egy éve kezdte meg a működését, elsőként vállalta Magyarországon, hogy csak megbízhatósági előszűréseket követően tesz ki autóhirdetést a felületére. Az eddigi - több mint 800 autókereskedés ellenőrzésén alapuló - tapasztalatok azt mutatták, hogy a vizsgált autókereskedések 49 százalékánál a nem megfelelő autóállományból, 36 százalékánál a negatív vásárlói és szakmai visszajelzésekből, 15 százalékánál pedig a nem megfelelő céges háttérből adódtak a problémák.

Az autóállomány ellenőrzésénél a leggyakoribb buktatók közül példaként említették a sorozatosan előforduló irreális kilométeróra-állást, a kínálatban található rossz műszaki állapotú, hiányos, működésképtelen vagy sérült autók jelentős súlyát, illetve a fantomkészletből történő értékesítést, amikor még nem behozott, csak ígéretként létező használt autókat árusítanak előleg vagy foglaló bekérésével.

A nem megfelelő céges háttérnél megjegyezték, hogy ez a feltétel egyaránt vonatkozott a telephely nélkül működő, jelentősebb adótartozást felhalmozó, illetve felszámolás vagy csődeljárás alatt lévő kereskedésekre is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket