Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Október 21. 14:04, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Csökkent a hazai földgázfogyasztás

Csökkent a hazai földgázfogyasztás

A hazai földgázfelhasználás 9883 millió köbméter volt tavaly, 413 millió köbméterrel kevesebb, mint 2017-ben

– derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) hétfőn közzétett statisztikai kiadványából, amely a magyar földgázrendszer 2018-as adatait összegzi.

A hivatal tájékoztatása szerint az egyetemes szolgáltatásban ellátott fogyasztók, valamint a szabadpiacon vásárló felhasználók földgázfogyasztása összesen 6 százalékkal csökkent.

Tavaly az enyhe januárt rendkívül hideg február és március követte, emiatt a hazai földgáztárolókból jelentős volt a kitárolás, ez február 27-én tetőzött csaknem 45,5 millió köbméterrel.

Az elosztóhálózatra csatlakozó felhasználók száma 19 ezerrel nőtt tavaly az előző évhez képest, ebből 17 ezer a lakossági szektor fogyasztója.

A vezetékes PB-gáz szolgáltatók által ellátott felhasználók száma csökkent 2018-ban, ugyanakkor a lakossági fogyasztóknak értékesített PB-gáz mennyisége nőtt.

A kiadvány adatsorai alátámasztják, hogy a magyar felhasználók földgázellátása egész évben zavartalan volt – közölte az energetikai hivatal.

A magyarországi földgázrendszer adatait összegző kiadványt évente teszi közzé a MEKH az FGSZ Földgázszállító Zrt.-vel együttműködésben, a kiadvány a MEKH és az FGSZ Zrt. honlapján is elérhető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket