Városlista
2024. szeptember 30, hétfő - Jeromos

Hírek

2019. Január 26. 07:13, szombat | Belföld
Forrás: police.hu

Drogültetvényt számoltak fel Tahitótfalun - VIDEÓVAL

Drogültetvényt számoltak fel Tahitótfalun - VIDEÓVAL

A rendőrök 207 tő cannabist találtak a gyanúsított tahitótfalui házában a minap.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Felderítő Főosztály (KR NNI) kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást Á. Csaba 44 éves budapesti lakos ellen.

A nyomozás adatai szerint a férfi tahitótfalui házában, illetve a szomszédos – szintén az ő használatában lévő – ingatlanban cannabis-ültetvényt épített ki és kábítószert termesztett. A KR NNI munkatársai 2019. január 22-én délután kutatást és helyszíni szemlét tartottak az érintett épületekben, ahol Á. Csabát is elfogták. A nyomozók összesen 207 tő cannabis növény palántát és közel 4 kilogramm – már korábban leszüretelt – szárított kábítószergyanús növényi törmeléket találtak a két ingatlanban, valamint a termesztéshez és a növények gondozásához szükséges eszközöket foglaltak le. Az elsődleges szakértői vélemény szerint a lefoglalt növényi törmelék marihuána, amely – súlya alapján – meghaladhatja a jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 10 millió forint.

A nyomozók Á. Csabát előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet bíróság január 23-án elrendelt.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szakértők bevonásával folytatja a nyomozást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 30. 07:45, hétfő | Belföld

A hét közepén ismét csapadékosabbá válik az időjárás

A hét még napos, száraz idővel indul, de szerdától ismét több hullámban kell esőre számítani.

2024. Szeptember 30. 07:41, hétfő | Belföld

Kétnapos üléssel kezdődik a parlament őszi ülésszaka

A 13 órakor kezdődő ülésen megemlékeznek a közelmúltban elhunyt volt országgyűlési képviselőkről, Donáth Lászlóról (MSZP), Kupa Mihályról (MDF, független), Vincze Kálmánról(FKGP, EKgP) és Bodzás Ferenc Árpádról (MSZP).

2024. Szeptember 30. 07:40, hétfő | Belföld

Októbertől Budapesten is az új ügyeleti rendszer működik

Október elsejével Budapesten is működésbe lép az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) által biztosított új, betegközpontú ügyeleti rendszer, melynek hívószáma 1830.

2024. Szeptember 29. 08:18, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Csehországba utazott

Orbán Viktor miniszterelnök is személyesen felköszönti 80. születésnapján Milos Zeman korábbi cseh köztársasági elnököt