Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Szeptember 05. 11:51, kedd | Belföld
Forrás: mti

Eddig 400 milliót keresett az MLSZ a vb-selejtezőkkel

Eddig 400 milliót keresett az MLSZ a vb-selejtezőkkel

A magyar labdarúgó-válogatott eddigi négy hazai világbajnoki selejtezője után a jegybevételekből mintegy 400 millió forintra tett szert a Magyar Labdarúgó Szövetség.

A Világgazdaság honlapjának beszámolója szerint ez a szám úgy jött ki, hogy a Groupama Arénában rendezett találkozók közül a tavaly októberi, Svájc elleni (2-3) telt ház körülbelül 140 millió forintot jelentett, majd ezt követően Andorra fogadása (4-0) mintegy 120 milliós tétel volt a bevételi oldalon.

Az idén júniusi, Andorrában elszenvedett, történelmi 1-0-s vereség után az MLSZ úgy döntött, hogy a válogatott hátralévő vb-selejtezőire egységesen 1000 forintért vásárolhatnak jegyeket a szurkolók. A cikk megjegyezi, a számítást nehezítik az előzetesen megváltott bérletek, illetve a VIP-szektor változatlan árai, de ezeket is belekalkulálva a múlt csütörtöki, Lettország (3-1), illetve a vasárnapi, Portugália (0-1) elleni összecsapás összesen 140 millió forintos bevételt generált.

A Világgazdaság beszámolója hangsúlyozza: mindez nem nyereség, ugyanis a kiadási oldalon jelentős tételek szerepelnek. Egy-egy mérkőzés rendezése 60-80 millió forintba kerül, vagyis ez a teljes jegyárakkal számolva is elviszi a bevétel legalább 50-60 százalékát, a magyar-lett és a magyar-portugál összecsapás pedig nullszaldó körül alakulhatott.

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője arról tájékoztatta a Világgazdaságot, hogy ebben az összegben ugyanúgy benne van a stadion bérlése, a csapat szállítása, ellátása, mint a helyszínen az orvosok, a mentők vagy épp a biztonsági szolgálat fenntartása, a kapuk mögött kifeszített gyulladás- és tűzbiztos védőháló felszerelése, a marketing- és médiakiadások.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket