Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2019. Március 04. 10:33, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Egyre többen használnak napenergiát Magyarországon

Egyre többen használnak napenergiát Magyarországon

Egyre többen használnak napenergiát Magyarországon, mivel a rendszerre való csatlakozási költségek csökkenése miatt hosszútávon a villanyszámlájuk lenullázásában bízhatnak a felhasználók.

Nemcsak a háztartási napelemek, hanem a nagyobb, engedélyköteles naperőművek száma is növekszik – mondta a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szóvivője az M1-en hétfőn.

Scherer Zsolt hozzátette: a 2017-es adatok szerint az ország teljes fogyasztásának 7,5 százalékát megújuló energiák, döntő részében napelemek termelték. A napelemek telepítése egyre olcsóbb, ezzel párhuzamosan egyre növekszik a háztartások átlagos fogyasztása, így rendszerszinten is megjelenik az igény az olcsóbb energiára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket