Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2016. Január 30. 09:52, szombat | Belföld
Forrás: mti

Eurovíziós Dalfesztivál - Ma van A Dal második elődöntője

Eurovíziós Dalfesztivál - Ma van A Dal második elődöntője

Ma este rendezik az Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenyének második elődöntőjét: a Duna és a Duna World csatornán élőben látható A Dal című showból hatan jutnak tovább. A mai extra produkció az Ocho Macho lesz.

A 61. Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyének végső szakaszába jutott harminc dal előadói közül a szombati második elődöntőben tíz lesz látható-hallható, közülük hat jut a középdöntőbe.

A műsorban C.E.T. előadásában a Free, Gáspár Lacitól a Love And Bass; a Group'N'Swingtől a Szeretni fáj; a Karmapolistól és Szécsi Böbétől a Hold On To; a Kállay Saunders Bandtől a Who We Are; a Maszkura és a Tücsökrajtól, valamint Siska Finuccsitól a Kinek sírjam; Oláh Gergőtől a Győz a jó; a Passedtől a Driftin'; Patai Annától a Colors; Vásáry Andrétól pedig a Why című dal hangzik el.

A mai elődöntő extra produkciója az Ocho Macho. A műsor intrója a Budapesti Operettszínház zenészeiből alakult kamarazenekar közreműködésével készült, Turi Lajos irányításával pedig ismét látványos, dinamikus, fesztiválhangulatú nyitószám lesz látható az adás fellépőivel.

A verseny ötödik zsűritagja a közönség; szavazni és pontozni ingyenesen lehet A Dal 2016 applikációval és a verseny honlapján (mediaklikk.hu/adal), emellett sms-ben is lehetőség van voksolni a produkciók elhangzása alatt 1-től 10 pontig. Ezeket összesítik, átlagolják és hozzáadják a négy zsűritag pontjaihoz. Ez alapján öt dal és előadó kerül a középdöntőbe, emellett a közönség további egy számot továbbjuttathat kedvenc produkciója kódjának beküldésével.

A Dal harmadik elődöntőjét február 6-án rendezik. A három elődöntőből hat-hat dal, összesen 18 kerül a középdöntőkbe, ahonnan nyolc jut a február 27-i döntőbe. A döntő nyolc dala közül négyet juttat a zsűri a legjobb négybe, végül a nézők döntik el, ki képviselje Magyarországot az idei Eurovíziós Dalfesztiválon május 10. és 14. között a svéd fővárosban, Stockholmban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket