Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Április 24. 13:56, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Félmilliárdos kárt okozott az áprilisi tél

Félmilliárdos kárt okozott az áprilisi tél

A múlt heti télies időjárás miatt hétfő reggelig közel 4 ezer lakossági ingatlanban jelentettek károkat a biztosító társaságoknál, a bejelentett károk értéke meghaladja a 300 millió forintot,

de a biztosítók azzal számolnak, hogy 6500 lakossági ingatlan sérülhetett meg, így a becsült kárérték végül meghaladhatja az 500 millió forintot is - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfőn az MTI-vel.

A rendelkezésre álló adatok alapján egy ingatlanban átlagosan 80-85 ezer forint értékű kár keletkezett. A legtöbb kárt a vihar, a felhőszakadás, a beázás, valamint a hónyomás okozta.

A legtöbb káreseményt a fővárosból, a Dunántúlról, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, illetve Heves megyéből jelezték, de egyes biztosítókhoz az egész ország területéről érkeztek bejelentések.

A Mabisz adatai szerint 2016 év végén 3,122 millió lakásbiztosítási szerződést kezeltek a biztosítók. A mintegy 4,4 millió magyarországi ingatlant tekintve a lakóingatlanok 72-73 százaléka rendelkezik biztosítással.

Magyarországon egy olyan alapbiztosítás, amely az úgynevezett elemi kockázatokat, a katasztrófakockázatokat tartalmazza, már havi 2-3 ezer forint összegű díjért megköthető. A piacot 16 biztosító 85-féle terméke alkotja.

Címkék: április, időjárás, kár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket