Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Április 22. 08:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Fiatalokat is várnak véradásra a következő hetekben

Fiatalokat is várnak véradásra a következő hetekben

A 18 éven felüli fiatalokat is várják véradásra a következő hetekben - közölte a Magyar Vöröskereszt szerdán az MTI-vel.

A koronavírus-járvány elleni korlátozások fokozatos enyhítésével párhuzamosan a Magyar Vöröskereszt is folytatja a kiszállásos véradások szervezését azokra a helyszínekre, amelyeken a járvány előtt is rendszeresen lehetett vért adni - írták. Azt szeretnék elérni, hogy a következő hetekben minél többen adjanak vért, ezért számítanak a fiatalokra is, akiket a középiskolák, egyetemek és főiskolák ideiglenes bezárása miatt az elmúlt időszakban nehezebben lehetett elérni - jelezték.

Hangsúlyozták: a véradásra azokat is várják, akik megkapták a koronavírus elleni oltást, mivel az, aki panaszmentesen, akár már az oltás utáni napon is adhat vért. Akik átestek a fertőzésen, a teljes gyógyulás és tünetmentesség után 21 nap múlva adhatnak vért - tették hozzá.

Az egészséges nők egy évben négyszer, a férfiak ötször adhatnak vért - idézték fel.

A véradással kapcsolatos információk a www.messzirejuthat.hu és a www.ovsz.hu, az aktuális véradóhelyszínek és időpontok a www.voroskereszt.hu/veradas és a www.ovsz.hu/veradas oldalon találhatók.

Címkék: fiatal, véradás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket