Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Február 21. 11:11, szerda | Belföld
Forrás: mti

Gázolt a járdán, elhajtott, majd rendőrre támadt

Gázolt a járdán, elhajtott, majd rendőrre támadt

Egy év hat hónap, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Kecskeméti Járásbíróság azt a férfit,

aki autójával a járdán elgázolt egy nőt, segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, majd rátámadt az őt előállító rendőrökre - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerdán az MTI-t.

Nánási László főügyész közölte: a 66 éves férfit a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé.

Az ítélet nem jogerős, az érintetteknek három napjuk van eldönteni, hogy fellebbeznek-e.

A közlemény szerint a kecskeméti férfi január 21-én délelőtt ütötte el a háza előtt havat lapátoló asszonyt, majd megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott.

Később a férfi a házához kiérkező járőrökre támadt: először belülről a bejárati ajtónak feszült, hogy a rendőrök ne juthassanak be, miután pedig ez nem sikerült, egyiküket ököllel arcon ütötte. A rendőr nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A járőrök a férfit ittasságának kivizsgálására a megyei kórházba vitték, de útközben azzal fenyegetőzött, hogy gépkarabéllyal "vadássza majd le" a két rendőrt, később a kórházban pedig próbálta megrúgni őket.

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség a férfit hivatalos személy elleni erőszak, segítségnyújtás elmulasztása, ittas járművezetés és könnyű testi sértés miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket