Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. Október 13. 14:17, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Jövő hónapban leállhat a tömegközlekedés Budapesten

Jövő hónapban leállhat a tömegközlekedés Budapesten

A Napi Gazdaság azt írja, hogy októberben hatmilliárd forintos tőkeinjekcióra van szüksége a BKV-nak.

Tarlós István főpolgármester a lapnak azt mondta: ha a BKV nem kapja meg a pénzt, emellett nem fizeti vissza a jövő héten lejáró hitelét, könnyen lehet, hogy novemberben nem futnak ki a villamosok a kocsiszínekből.

A lap szerint ezzel azonban még nincs vége a problémáknak: még idén 7,4, jövő januárban pedig csaknem 9 milliárd forint hitelt kell visszafizetnie a BKV-nak. Ezen felül jövőre összesen 58 milliárd forint hitel visszafizetése és törlesztése esedékes, minderre azonban nincs fedezet. Tarlós István a lapnak azt mondta, ezeket a problémákat már tavaly ősszel jelezte a kormánynak. Állami segítség nélkül a BKV anyagi ellehetetlenülése gyorsan bekövetkezhet. Tarlós István szerint a fenntartási költségek csökkenthetők lennének a járműpark cseréjével. A főváros a több évtizedes HÉV-kocsik, villamosok és trolik helyett uniós pénzből venne új szerelvényeket. A 118 milliárd forint értékű beszerzés azonban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vétója miatt, úgy tűnik meghiúsul. Nem alakul jól a 4-es metró beruházásának ügye sem. Mivel a közlekedési hatóság még mindig nem engedélyezte az Alstom kocsik forgalomba állítását, tovább csúszik az új vonal beindítása.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket

2024. Szeptember 19. 15:28, csütörtök | Belföld

Árvíz - OVF: megkezdődött a Duna tetőzése a Szigetköznél