Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2015. December 12. 11:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Legorobotok segítik rászoruló tehetséges gyerekek tanulását

Legorobotok segítik rászoruló tehetséges gyerekek tanulását

A Csányi Alapítvány pécsi és nagybajomi csoportja LEGO-robotokat kapott, hogy azok rászoruló tehetséges gyermekek tanulását segítsék.

A méréstechnika, vezérlés és automatizálás területén vezető National Instruments magyar leányvállalata jövő év június 30-ig bocsátotta az alapítvány rendelkezésére a robotokat a vállalat speciális mentorprogramjának keretében, hogy azok szórakoztató formában segítsék a gyerekek térbeli gondolkodását, fejlesszék fantáziájukat, és az eszközök segítségével megismerkedhessenek a grafikus programozás alapjaival - közölte az alapítvány pénteken az MTI-vel.

A két darab 979 LEGO Mindstorms Educational Kit (NXT 2.0 robot) segítségével a gyerekek a robotépítésen keresztül ismerhetik meg a grafikus programozás alapjait, és rálátást kaphatnak a természettudományokra, valamint a mérnökszakmában rejlő lehetőségekre.

A mentorprogram keretében az alapítvány informatika fejlesztői és néhány mentora egy külön tréningen is részt vehetett, ahol megismerkedhettek az új felszerelések használatával, valamint azzal, hogy a robotokon keresztül hogyan tudják játékos formában átadni a programozás alapismereteit. A gyerekek ezáltal folyamatosan bővíthetik tudásukat, az évente meghirdetett hét különböző verseny során pedig próbára tehetik kreativitásukat, problémamegoldó képességüket. A versenyek alatt az iskolásoknak az általuk előre beprogramozott robotokkal kell majd különféle problémákat megoldaniuk.

Az alapítvány vezetősége abban bízik, hogy a kezdeményezés segítségével a támogatott gyermekek kedvet kapnak a mérnök szakmához.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket