Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2016. Március 15. 09:35, kedd | Belföld
Forrás: mti

Március 15. - Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

Március 15. - Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

Áder János köztársasági elnök jelenlétében, katonai tiszteletadás mellett felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján, kedd reggel a Parlament előtt.

A lobogót a Himnusz hangjaira a Magyar Honvédség díszegysége vonta fel. Az eseményen közreműködött a Központi Katonazenekar és a Nemzeti Lovas Díszegység.

Az ünnepi ceremónián Áder János mellett részt vett Benkő Tibor vezérkari főnök. Ott voltak állami és katonai szervezetek és a diplomáciai testület képviselői. Az LMP előzetes tájékoztatása szerint az eseményen jelen volt Schiffer András, a párt társelnök-frakcióvezetője.

Az esős, hűvös időben a zászlófelvonást a teret övező járdákról kísérték figyelemmel az érdeklődők.

A lobogó felvonása után a Nemzeti Lovas Díszegység és a Magyar Honvédség Központi zenekara vezetésével ünnepi díszmenet indult a Magyar Nemzeti Múzeumhoz. A Múzeumkertben fél 11-kor kezdődik a díszünnepség, amelyen beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester. Délután az Országház Kupolatermében Áder János, Orbán Viktor és Kövér László jelenlétében átadják a Széchenyi- és a Kossuth-díjakat.

A Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal (HM NRH) által idén is a "Tisztelet a bátraknak" jelmondattal szervezett programsorozat keretében a budai Várban egész nap ingyenes családi programokkal, koncertekkel és gasztrokulturális sétánnyal várják az ünneplőket.

Mindemellett országszerte számos településen és külföldön is tartanak megemlékezéseket a nemzeti ünnepen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket