Városlista
2024. szeptember 30, hétfő - Jeromos

Hírek

2016. December 15. 09:16, csütörtök | Belföld
Forrás: mti/fotó: police.hu

Otthon nyomtatták a hamis pénzt – elkapták a bandát - VIDEÓVAL

Otthon nyomtatták a hamis pénzt – elkapták a bandát - VIDEÓVAL

Pénzhamisító bűnszervezetet számolt fel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI). A hamis húszezer forintos bankjegyeket gyártó és forgalomba hozó bűnözői csoporttal szemben vádemelést javasolt az NNI

- közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata csütörtök reggel az MTI-vel. A közlemény szerint a rendőrök még 2015. december 1-jén fogtak el öt embert, aki a bankjegyek terjesztésében vett részt. Autóikban, valamint az otthonaikban tartott házkutatások során a nyomozók hamis húszezreseket, illetve a hamisításhoz szükséges eszközöket találtak és foglaltak le.



A nyomozás során eljutottak a hamis bankjegyeket gyártó 34 éves férfihoz. A rendőrség szerint a laikusok megtévesztésére alkalmas minőségű pénzhamisítást a gyanúsítottak bűnszervezetben követték el. Az NNI bűnszövetségben elkövetett pénzhamisítás bűntett és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 34 éves M. Gergő és tizennégy társa ellen.

Mostanáig összesen 588 darab (11 millió 760 ezer forint névértékű) hamis bankjegyet vontak ki a kereskedelmi forgalomból - olvasható a rendőrségi közleményben.

Az ügy iratait az NNI vádemelési javaslattal küldte meg a Fővárosi Főügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 30. 07:45, hétfő | Belföld

A hét közepén ismét csapadékosabbá válik az időjárás

A hét még napos, száraz idővel indul, de szerdától ismét több hullámban kell esőre számítani.

2024. Szeptember 30. 07:41, hétfő | Belföld

Kétnapos üléssel kezdődik a parlament őszi ülésszaka

A 13 órakor kezdődő ülésen megemlékeznek a közelmúltban elhunyt volt országgyűlési képviselőkről, Donáth Lászlóról (MSZP), Kupa Mihályról (MDF, független), Vincze Kálmánról(FKGP, EKgP) és Bodzás Ferenc Árpádról (MSZP).

2024. Szeptember 30. 07:40, hétfő | Belföld

Októbertől Budapesten is az új ügyeleti rendszer működik

Október elsejével Budapesten is működésbe lép az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) által biztosított új, betegközpontú ügyeleti rendszer, melynek hívószáma 1830.

2024. Szeptember 29. 08:18, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Csehországba utazott

Orbán Viktor miniszterelnök is személyesen felköszönti 80. születésnapján Milos Zeman korábbi cseh köztársasági elnököt