Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Április 11. 18:03, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Piaci manipuláció miatt magánszemélyt bírságolt meg az MNB

Piaci manipuláció miatt magánszemélyt bírságolt meg az MNB

Az MNB 4,5 millió forint bírságot szabott ki egy magánszeméllyel szemben a piaci manipuláció tilalmára vonatkozó jogszabályi rendelkezések megsértése miatt - tájékoztatta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön az MTI-t.

A közleményben kiemelték: a magánbefektető egyes tőzsdei részvényekre vonatkozóan több - az indikatív árat jelentősen befolyásoló - gyanús megbízást adott, amelyeket a teljesülés kizárása érdekében még a tényleges kereskedés előtt visszavont vagy módosított.

A magánszemély elismerte, hogy megbízásai mögött nem volt valós eladási szándék, csupán a piaci szereplőket akarta "tesztelni", saját megfogalmazása szerint "piaci heccként" tekintett a vizsgált megbízásokra.

A valós ügyletkötési szándék nélküli - és nyilvános információvá váló - ajánlatok az indikatív árat jelentős mértékben elmozdították, így alkalmasak voltak arra, hogy félrevezessék a befektetőket a keresleti-kínálati viszonyokról, különösen a részvényárfolyamok alakulásáról - állapította meg az MNB.

A jegybank felhívta a figyelmet arra, hogy piaci manipulációnak tekintendő minden olyan ügyletkötés, eladási vagy vételi megbízás, amely a pénzügyi eszközök keresleti-kínálati viszonyait, illetve annak árát érintően hamis vagy félrevezető jelzést ad, befolyásolva ezzel a befektetők befektetési döntéseit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket