Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Április 18. 13:10, kedd | Belföld
Forrás: mti

Rendeznék a közszféra dolgozóinak a bérét

Rendeznék a közszféra dolgozóinak a bérét

Társadalmi egyeztetés indul a kormánytisztviselői bértábla módosításáról, amelyet a közszolgálati szakszervezetek kezdeményeztek - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK).

A tervezet szerint a közszféra béremelése - az orvosok, ápolók, pedagógusok, rendőrök, katonák után - a központi és a területi igazgatásban dolgozó kormánytisztviselőkkel is folytatódna - írták.

A KTK tájékoztatása szerint a tervezetről még nincs kormánydöntés, a társadalmi és szakmai egyeztetést követően a kormány a jelenlegi háborús és szankciós helyzetben mérlegelni fogja az intézkedés hatásait.

A kormánytisztviselői bértábla legutóbb 2019-ben változott, a megyei és járási kormányhivatali tisztviselőknél legutóbb 2020. évben majd ezt követően 2022-ben volt átlagosan 10 százalékos emelés - olvasható a közleményben.

A társadalmi egyeztetésre bocsátott bértábla nem a politikai és közigazgatási vezetők, hanem a náluk alacsonyabb szintű tisztviselőkre vonatkozik, a béremelés nem lenne automatikus, hanem lehetőség a munkáltatók részére - írták.

A tervezet szerint a béremeléshez a kormány költségvetési forrást oly módon biztosít, hogy elrendeli az álláshelyek 10 százalékának elvonását, és az ezáltal felszabaduló bértömeget nem vonja el, így az béremelésre lenne fordítható - közölte a KTK.

Címkék: bér, közszféra

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket

2024. Szeptember 19. 15:28, csütörtök | Belföld

Árvíz - OVF: megkezdődött a Duna tetőzése a Szigetköznél