Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. Április 15. 09:15, hétfő | Belföld
Forrás: technika.us

Samsung Galaxy Mega - óriáskijelzős okostelefonok születtek

Samsung Galaxy Mega - óriáskijelzős okostelefonok születtek

A kijelzője már-már táblagép méretű, mégis okostelefonként mutatkozott be április 11-én a Samsung Galaxy Mega 6.3 és a Samsung Galaxy Mega 5.8.

Az okostelefonok esetében a kijelző méretének úgy tűnik, semmi sem szab határt. Mi sem bizonyítja ez jobban, minthogy a Samsung tegnap hivatalosan is bejelentette, hogy hamarosan két új készüléket dob piacra: konkrétan a Samsung Galaxy Mega 6.3-ról és a Samsung Galaxy Mega 5.8-ról van szó, a számok pedig ez esetben a kijelző méretét jelentik.

Bizony, a Samsung Galaxy Mega 6.3 gigantikus, 6.3 colos kijelzővel rendelkezik, ehhez pedig 1280 x 720 pixeles felbontás társul. Az okostelefon/tablet hibrid belsejében kétmagos, 1.7GHz-es processzor található, a belső memóriát tekintve 8, illetve 16GB-os modellek lesznek, továbbá támogatja a Wi-Fi, az LTE és a HSPA+ funkciókat. A 167.6 x 88 x 8 mm-es méretekhez viszonylag nagy, 199 grammos súly társul, mely a 3200 mAh teljesítményű akkumulátornak is köszönhető.

Samsung Galaxy Mega 5.8

A Galaxy Mega 5.8 hasonló méretű érintőképernyője 540 x 960 pixeles felbontáson üzemel. Nagyobb testvérétől eltérően az LTE-t nem támogatja, a HSPA+ -ot és a Wi-Fi-t viszont igen. Belül kétmagos, 1.4GHz-es processzor ketyeg, az akár 8GB-os belső memória mellett pedig egy 2600 mAh akkumulátor is helyet kapott. A 162.6 x 82.4 x 9 mm-es méretek mellé itt 182 grammos súly társul.

Vannak azonban a két készüléknek közös tulajdonságai is, ezek pedig a 1.5GB RAM, az 1.9 megapixeles előlapi és a 8 megapixeles hátlapi kamera, a GPS / GLONASS, a Bluetooth 4.0, a gyorsulásmérő, a giroszkóp, a közelség- és környezeti fény érzékelő, az akár 64GB-os kártyák befogadására is alkalmas microSD hely, valamint az Android 4.2 Jelly Bean operációs rendszer.

Sem a Samsung Galaxy Mega 6.3-hoz, sem pedig az 5.8-hoz nem jár például a Note II-nél látott S Pen ceruza. Vannak viszont előre telepített Samsung alkalmazások, mint például a Samsung Link, a ChatON, a WatchON, az S travel, az S Translator, az S Planner, az S Memo és a Story Album. A dél-koreai gyár hivatalos közleménye szerint a két új modell elsőként Európában, azon belül is Oroszországban lesz kapható, ára viszont egyelőre nem ismert.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket