Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Szeptember 27. 16:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Tanszercsomaggal támogatott gyerekeket az Egyszülős Központ

Tanszercsomaggal támogatott gyerekeket az Egyszülős Központ

Több mint száz gyermeknek adott tanszercsomagot az Egyszülős Központ a gondtalan iskolakezdésért.

A szervezet pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint sok család egyáltalán nem tudja megvásárolni a tanszereket a gyerekeinek, ez az egyszülős családokra fokozottan igaz.

Az idei tanévkezdés a korábbiaknál még nagyobb nehézséget okozott a koronavírus-járvány miatt. Az elmúlt hetekben egyre több egyszülős család fordult a központhoz hiányos iskolai felszerelések miatt - írták.

Kitértek arra is: a központ nyáron 700 gyermeket fogadott napközis táboraiban, és 350 családnak biztosított nyaralási lehetőséget. A járvány miatt nehéz helyzetbe jutott családoknak mintegy 8,5 tonna tartós élelmiszert juttatott el, valamint 125 családnak laptopot adományozott, hogy a gyerekek részt tudjanak venni az online oktatásban.

Magyarországon több mint félmillió gyereket egy szülő nevel, az egyszülős családok száma körülbelül 300 ezer. A szervezet 2018-as indulása óta több mint hetvenféle szolgáltatásával 11 200 egyszülős családot ért el - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket