Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Május 05. 19:57, péntek | Belföld
Forrás: mti

Tizennégy megye harmincegy közössége verseng a Let\'s Colour pályázatán

Tizennégy megye harmincegy közössége verseng a Let\'s Colour pályázatán

Elindult a szavazás arra a harmincegy közösségre, amelyek beneveztek a Let\'s Colour Településszépítő Egyesület idei pályázatára, amelyen közösségi falfelületeik festéséhez lehet festéket nyerni.

Az egyesület pénteki közleménye felidézi, hogy a projektben bármely közösség vagy társadalmi csoportosulás elindulhatott, akik tevékeny részt szerettek volna vállalni környezetük megszépítésében. A részvétel során az egyetlen kritérium az volt, hogy az adott közösség életében központi szerepet betöltő, kifestendő beltéri falfelületet a pályázó biztosítsa.

A kiírás nyerteseinek a festéshez szükséges mennyiségű festéket, a grafikai terveket, a munka koordinálását valamint a szakértői támogatást a Let's Colour biztosítja, a festést pedig a közösségek önkéntesen, együtt valósítják meg.

A pályamunkákra az egyesület weboldalán szavazhat a közönség május 21-ig, a 10 ezer fő alatti, valamint a tízezres lélekszámot meghaladó települések kategóriában. A három-három legtöbb voksot gyűjtő pályázat kerül a döntőbe, ahol szakmai zsűri hirdeti ki a győzteseket május 22-én. A döntőbe bejutó, de nem nyert pályázók idén is 50-50 liter színes beltéri falfestéket kapnak. A festéseket legkésőbb augusztus 15-ig kell megvalósítani.

Címkék: közösség, pályázat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket